Vandaag geopend 13:00 - 18:00

Tilburg Vernieuwt

De binnenstad van Tilburg ondergaat een enorme vernieuwing. Samen met de gemeente Tilburg, bouwcombinatie Van de Ven en Van Schijndel, Neoo werkt Wereldhave aan een nieuwe winkelroute in het centrum van Tilburg. Haaks op de Heuvelstraat ontstaat zo de verbinding van Pieter Vreedeplein met Emmapassage middels de Frederikstraat. Naast toevoegingen van winkelformules, horeca en circa 300 woningen, investeren de gezamenlijke partijen in een hoogwaardige uitstraling, een hoog serviceniveau en aantrekkelijke openbare ruimte.

Het eerste gedeelte van de Frederikstraat, vanaf het Pieter Vreedeplein tot aan de Heuvelstraat is inmiddels klaar. Hier zijn de lang gewenste winkelformules als Scotch & Soda en Levi’s toegevoegd aan het Tilburgse winkelaanbod. Ook vind je hier Pandora en de nieuwste take-away concepten LULU Teabar en Dutch Homemade Macarons. In 2021 wordt de entree van de Emmapassage aan het Stadhuisplein geheel vernieuwd en bouwt men aan het tweede gedeelte van de Frederikstraat. In 2022 is de gehele ontwikkeling klaar en is het totale gebied 24/7 toegankelijk en voorzien van aantrekkelijke openbare ruimte.

> Bekijk de plattegrond van het nieuwe gebied <

Nieuws: Kijk 24 uur per dag mee met onze livestream

Nieuws: Kijk 24 uur per dag mee met onze livestream

23 oktober 2020

Zonder de deur uit te gaan een kijkje nemen op de bouw van de Emmapassage? Je kunt 24 uur per dag live meekijken met de ontwikkeling van het nieuwe shopgebied in Tilburg!

Bouwen aan een sterk shopgebied

Inmiddels is een groot deel van de passage gesloopt en is er een nieuwe fundering en vloer gestort. Er wordt nu hard gewerkt aan de opbouw van de nieuwe winkelpassage door Van de Ven Bouw en Ontwikkeling in samenwerking met Van schijndel Bouwgroep en Wereldhave. Het KernWinkelGebied van Tilburg ondergaat in hoog tempo een complete metamorfose om een brug te slaan tussen het Pieter Vreedeplein, de Heuvelstraat en de Emmapassage.

Ben je benieuwd hoe de verbouwing van de Emmapassage eruit ziet?

Bekijk de livestream hier!

Livestream
Update: Eerste deel nieuwe Emmapassage geopend

Update: Eerste deel nieuwe Emmapassage geopend

11 februari 2020

De Emmapassage is nog volop in verbouwing, maar de eerste fase van de vernieuwde Emmapassage is vanaf 1 februari 2020 geopend. Ben jij al een kijkje gaan nemen?

De nieuwe Emmapassage

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een vernieuwd winkelgebied in Tilburg. Tijdens het feestelijke weekend van 1 & 2 februari is de gloednieuwe winkel van Gianotten geopend én het eerste deel van de vernieuwde Emmapassage aan de buitenzijde voor iedereen onthuld.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelen? Houd dan de website en social media goed in de gaten!

Update: Hallo vernieuwde Emmapassage!

Update: Hallo vernieuwde Emmapassage!

2 december 2019

De verbouwing is nog in volle gang, maar het eerste resultaat is al zichtbaar. Vrijdag 29 november is het nieuwe gedeelte van het parkeerdek feestelijk geopend! Het ziet er veelbelovend uit en daarom geven wij jou een sneak preview!

Feestelijke onthulling

Hard werken wordt beloond! Samen met genodigden is het nieuwe deel van de parkeerdek onthult. Een elektrische auto heeft het symbolische lint doorgeknipt en daarmee is het nieuwe deel officieel geopend. Ook namen genodigden een kijkje bij het eerste deel van de nieuwe winkelstraat. De eerste beelden beloven veel goeds…

Lift naar de parkeergarage

Goed om te weten: de parkeergarage van de Emmapassage is weer volledig geopend. Ook is nieuwe lift in werking zodat je van Gianotten Mutsaers naar het parkeerdek erboven kunt gaan en de binnenstad makkelijk bereikbaar is.

Feestelijke opening in zicht

Eind januari 2020 gaat Gianotten Mutsaers verhuizen van de pop-up store naar het nieuwe winkelpand. Het weekend van 1 februari zal de winkel feestelijk geopend worden. Tijdens dit weekend wordt tevens het eerste deel van de vernieuwde Emmapassage aan de buitenzijde voor iedereen worden onthuld. Zet deze datum dus maar snel in je agenda!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelen? Houd dan de website en social media goed in de gaten!

Update: de verbouwing is in volle gang

Update: de verbouwing is in volle gang

15 november 2019

Zoals je vast wel gezien hebt door de kijkgaten in de tijdelijke gang, is de verbouwing van de Emmapassage in volle gang. De komende tijd zal de vernieuwde Emmapassage steeds meer vorm krijgen!

De vernieuwde Emmapassage in zicht

Wat wordt hier hard gewerkt! Inmiddels is namelijk het eerste stukje van het nieuwe straatwerk al zichtbaar. Ook wordt de nieuwe winkelpui van Gianotten Mutsaers binnenkort al geplaatst.

En, noteer 1 februari maar alvast in je agenda, vanaf dan zal het eerste stukje vernieuwde Emmapassage worden geopend!

3D impressie Emmapassage/Frederikstraat Zuid

3D impressie Emmapassage/Frederikstraat Zuid

14 juni 2019

Deze film met 3d beelden geeft de nieuwe Emmapassage weer inclusief de Frederikstraat, de nieuwe verbinding tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage. Haaks op de Heuvelstraat wordt deze verbinding gecreëerd om zo te zorgen voor een prettige winkelroute door het centrum van Tilburg.

Appartementen 

Boven de winkelruimtes in de Frederikstraat komt woningbouw, in totaal ca. 170 appartementen. Momenteel wordt druk gebouwd aan de parkeergarage Emmapassage en naar verwachting worden de eerste nieuwe winkelruimtes in de Emmapassage in november 2020 opgeleverd.

Update: Start bouw van de vernieuwde Emmapassage

Update: Start bouw van de vernieuwde Emmapassage

17 mei 2019

Mooi nieuws! Op donderdagmiddag 16 mei werd de symbolische eerste paal geslagen voor de vernieuwde Emmapassage. Dit gebeurde door wethouder Mario Jacobs van gemeente Tilburg en managing directors Pieter Polman van Wereldhave en Jur van Aken namens Bouwcombinatie Van de Ven - Van Schijndel.

Vernieuwing Emmapassage

Wereldhave en de gemeente Tilburg geven hiermee het startsein voor de bouw van de vernieuwde Emmapassage en Frederikstraat-Zuid als onderdeel van de herontwikkeling van het Tilburgse kernwinkelgebied.

Dit jaar wordt de Emmapassage compleet vernieuwd. Het overdekte en afgesloten winkelcentrum wordt getransformeerd tot een modern winkelgebied, zonder overkapping en dag en nacht openbaar toegankelijk. Via de Frederikstraat zal de nieuwe Emmapassage aansluiten op de Heuvelstraat en hiermee het winkelcircuit in de Tilburgse binnenstad versterken. Parallel aan de vernieuwing is Wereldhave actief met de verhuur van het project.

Vernieuwing Emma

Ontwikkeling kernwinkelgebied Tilburg

Eind 2019 zullen de eerste nieuwe winkels in de Emmapassage worden opgeleverd en tot en met 2021 zal er worden gebouwd aan de Frederikstraat-Zuid om de verbinding tussen de Heuvelstraat en de Emmapassage te kunnen finaliseren. Alle informatie over de vernieuwing vind je hier

Kun je ook niet wachten tot het nieuwe gebied met moderne winkels en gezellige horeca klaar is?

Update: Gedeelte parkeergarage afgesloten

Update: Gedeelte parkeergarage afgesloten

28 april 2019

De sloop van een gedeelte van de Emmapassage is inmiddels in volle gang. Rondom de pop up winkel van Gianotten Mutsaers werken wij namelijk hard door aan een nieuwe Emmapassage!

Gedeelte parkeergarage afgesloten 

De parkeergarage Emmapassage blijft gedurende de verbouwing open, echter zullen in enkele periodes niet alle parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Vanaf maandag 29 april zal een gedeelte van de parkeergarage worden afgesloten. Hier wordt dan ook een stuk van de parkeergarage gesloopt om vervolgens een uitbreiding van het totaal aantal parkeerplaatsen te kunnen bouwen.

Parkeerautomaat verplaatst

Tijdens de afsluiting van een gedeelte van de parkeergarage zullen de belijningen worden aangepast. Ook zullen de parkeerautomaten tijdelijk een andere plek krijgen. In plaats van ín de carrousel van de Emmapassage, zullen de automaten net buiten de carrousel op het parkeerdek worden geplaatst. Ondanks dat er zoveel mogelijk bewegwijzering wordt aangebracht, kan de bezoeker enige overlast ondervinden.

Het volledige aantal parkeerplaatsen, inclusief de uitbreiding zal naar verwachting begin november weer kunnen worden gebruikt.

Update: Nieuwe looproute tijdens de verbouwing

Update: Nieuwe looproute tijdens de verbouwing

13 maart 2019

Pop Up Gianotten Mutsaers

Tijdens de verbouwing van de Emmapassage is er een aangepaste looproute. De boekwinkel Gianotten Mutsaers is naar de overzijde geplaatst en zal hier de komende maanden zijn gehuisvest als tijdelijke winkel. Deze winkel is tevens de doorlooproute vanuit de Emmapassage naar het Stadhuisplein.
Via de entree aan het Stadhuisplein kun je dus door de Pop Up Gianotten Mutsaers lopen om bij de trap naar de parkeergarage, bij het Piusplein of bij de Hema te komen.

Zij-uitgang Hendrikhof afgesloten

De zij-uitgang naast de oude Gianotten naar de Hema is afgesloten. Je kunt naar de Hema via de uitgang aan de oostzijde (richting Piusplein) en dan vervolgens het Hendrikhof oversteken. Ook vanuit de achterzijde van de Hema is het mogelijk om naar de Emmapassage terug te lopen via de entree aan de oostzijde.

Lift in de passage afgesloten

Momenteel is de lift in de Emmapassage niet in gebruik, wij verwijzen je voor het gebruik van de lift graag naar de lift naast de inrit van de parkeergarage aan de Paleisring. De trap in het midden van de Emmapassage is nog wel te gebruiken. Op de plattegrond zijn de verschillende routes aangegeven.

Bekijk hieronder de routingvideo!

Update: Welke winkels gaan er verhuizen?

Update: Welke winkels gaan er verhuizen?

15 februari 2019

De grote verbouwing van de Emmapassage komt steeds dichterbij. Ben je benieuwd naar het laatste nieuws uit Emma? We zetten de laatste ontwikkelingen én acties voor je op een rij!

  • Linolux is geopend tot zaterdag 16 februari 16.00 uur. De allerlaatste koopjes shop je deze week!
  • TUI is tot en met 19 februari te vinden in Emma. Kom je nog snel de leukste koopjes scoren? Vanaf 22 februari vind je TUI op Heuvelstraat 5. Klanten krijgen vanaf de heropening een TUI hammandoek. Ook organiseren zij op 16 maart een feestelijke openingsdag met mooie prijzen!
  • Gianotten Mutsaers gaat verhuizen naar de overzijde! De voorbereidingen voor de tijdelijke pop-up winkel worden getroffen. Eind maart zal Gianotten op de tijdelijke locatie zitten.
  • ANWB gaat verhuizen naar de Pieter Vreedestraat en zal naar verwachting 11 maart openen in het pand van Rojami's. ANWB is tot carnaval nog geopend in Emma!

Zien we je deze week?

Update: Zó ziet de Emmapassage er uit na de verbouwing!

Update: Zó ziet de Emmapassage er uit na de verbouwing!

15 februari 2019

Nog even en de grote verbouwing van de Emmapassage gaat beginnen. Over ongeveer twee jaar herken je de Emmapassage bijna niet meer terug. We zetten de belangrijkste en opvallendste veranderingen voor je op een rij.

Het dak gaat eraf

Dat de plannen groots zijn, werd eind vorig jaar al duidelijk. Zo gaat het dak er na een paar decennia weer vanaf en wordt de Emmapassage weer een straat. Het Hendrikhof – het terrein achter de HEMA – wordt een gezellig en knus plein met winkels rondom en appartementen erboven.

Uitbereiding shoppinggebied

De Frederikstraat wordt vanaf de Heuvelstraat doorgetrokken tot aan de Hendrikhof, waardoor de nieuwe Emmastraat nóg gemakkelijk bereikbaar wordt. De Emmastraat krijgt ook nog eens meer groen, zodat je straks kan genieten van shoppen in de openlucht.

Mooi vooruitzicht

Gianotten Mutsaers is tijdens de verbouwing geopend als tijdelijke popup-winkel. Zo kan je ook van Stadhuisplein naar het Piusplein. Na de verbouwing krijgt de gloednieuwe winkel een terras aan de Hendrikhof. Eind 2019 en begin 2020 zullen andere winkels hun deuren weer openen in de Emmastraat. 

Wij kunnen haast niet wachten op het eindresultaat!

Update: Afsluiting passage en pop-up winkel Gianotten Mutsaers

Update: Afsluiting passage en pop-up winkel Gianotten Mutsaers

9 januari 2019

Het is bijna zover; de grote verbouwing van de Emmapassage. Dit betekent een sluiting van de passage. Passanten kunnen in die tijd via een tijdelijke pop-up winkel van Gianotten Mutsaers toch van het Stadhuisplein naar het Piusplein.

Gianotten Mutsaers is de eerste nieuwe huurder van de toekomstige Emmastraat. “Gianotten Mutsaers past perfect in de mix van local heroes en nationale en internationale winkelketens die we nastreven”, aldus Doris Slegtenhorst van Wereldhave.

De nieuwe winkel krijgt zowel aan de Emmastraat als het nieuwe plein bij het Hendrikhof een ingang en krijgt hier tevens een mooi terras!

Pop-up winkel

Gianotten Mutsaers zal tijdens de verbouwing de enige winkel zijn die open is, in pop-up vorm. De winkel omvat een deel van de bestaande winkel, de huidige Action en Wennekes. Tevens vormt deze pop-up winkel dus een tijdelijke doorgang.

Verbouwing

In de eerste fase van de verbouwing wordt gewerkt aan de transformatie van de zuidkant van Tilburgs nieuwe winkelhart. Hierop volgt de aanleg van het zuidelijke stuk van de nieuwe Frederikstraat.

Houd deze pagina in de gaten voor alle updates tijdens de verbouwing!

Update: Verbouwing Emmapassage start begin volgend jaar

Update: Verbouwing Emmapassage start begin volgend jaar

3 oktober 2018

Tijd om te verbouwen! Vanaf volgend jaar gaat de Emmapassage volledig op de schop! Over dik twee jaar herkennen we de Emmapassage bijna niet meer terug. Ben jij ook zo benieuwd naar het eindresultaat?

Nieuwe plannen

Tilburg verbouwt en dat begint met de Emmapassage. De plannen zijn groots, zo wordt het Hendrikhof omgetoverd tot een gezellig plein met rondom winkels en veel appartementen erboven. Daarnaast wordt de Emmapassage definitief getransformeerd tot een straat. Ook komt er een tweede stuk Frederikstraat vanaf de Heuvelstraat naar de Emma toe.

Tijdschema

Begin volgend jaar start de verbouwing aan de Emmapassage en de parkeergarage. Volgende week worden de eerste kabels en leidingen al verlegd in de Emmapassage. Het plan is dat de winkeliers voor de feestdagen in 2019 hun nieuwe winkel kunnen openen in de Emmastraat. We moeten dus nog even geduld hebben maar ben jij nu ook al zo benieuwd? Houd de komende maanden onze pagina en social media goed in de gaten!