Vandaag geopend 10:00 - 17:00

Event: Winter in Tilburg

8 december 2019 - 5 januari 2020

Tilburg wordt dit jaar omgetoverd tot een heus winter wonderland. Wie van vrijdag 6 december t/m zondag 5 januari door de binnenstad loopt, wordt ontvangen met sfeerverlichting, vuurkorven en een groot aantal winterse activiteiten. Zo verschijnt op de Winterparade van het Pieter Vreedeplein een levend kerstverhaal, Christmas karaoke en worden er extra koopmomenten georganiseerd zodat jij alles in huis hebt tijdens de feestdagen.

7 december t/m 5 januari | Wensboom & marshmallows

Give me s’moreIn de weekenden en tijdens de kerstvakantie neemt het kerstgevoel het Pieter Vreedeplein over! De temperatuur daalt, de dagen worden korter en de avonden nóg gezelliger. Bij de kerstboom brandt een heerlijk vuurtje en wij nodigen jou uit de gezelligheid op te zoeken. Geniet van de warme gloed in je gezicht en van de heerlijke marshmallows, die je zelf mag roosteren!

Bewonder de 6 meter hoge wensboom op de winterparade en hang jouw persoonlijke wens op. De grote kerstballen waar iedere wens in past zijn te koop op het plein, in het kersthuisje en bij de oliebollenkraam! De opbrengst wordt gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Zaterdagmiddag 7 december | Live cooking 

Onder de kerstboom staat een uitnodigend huisje waarin flink wordt gekokkereld. Onze masterchef zal voor jou, en misschien wel met samen met jou, een paar heerlijke gerechten bereiden. Deze kun jij als inspiratie gebruiken voor jouw eigen kerstdiner, want moeilijk zijn ze niet. De Ofyr brandt en zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Kom proeven, laat je inspireren en geniet van kerstmiswaardige gerechten! 

Zondagmiddag 15 december | Kerstkaraoke

Deze maand zullen niet alleen de engeltjes zingen, jij mag deze keer ook jouw zangkunsten laten horen. Op het Pieter Vreedeplein kun je namelijk alle kerst klassiekers uit volle borst meezingen tijdens de kerstkaraoke. Bij deze ben je uitgenodigd én uitgedaagd! Ben jij onze nieuwe Mariah Carey? And is all we want for Christmas you? 

Een levende kerststal

Het kerstverhaal wordt dit jaar tot leven gewekt op het Pieter Vreedeplein. De boer, tevens ook eigenaar van de boerderijdieren, zal de rol van Jozef op zich nemen. Tijdens het aaien, knuffelen en kroelen vertelt hij je alles over het kerstverhaal en de meegebrachte dieren. Hierna keren zij weer terug naar de zorgboerderij, waar de dieren de rest van het jaar doorbrengen.

Vrijdagavond 20 december | Bezoek van de Kerstman

Ho, ho, ho, hoooogbezoek! De Kerstman mag natuurlijk niet ontbreken in december. Ondanks zijn volle agenda komt hij vrijdag 20 december naar het Pieter Vreedeplein. Samen met zijn leger aan elfjes rijdt hij rond in zijn koets met paarden en wenst hij iedereen een vrolijk kerstfeest! 

Zaterdagmiddag 21 & zondagmiddag 22 december | Omgekeerde kerstbingo

Welkom bij de omgekeerde kerstbingo! Een hilarische, supersnelle vorm van het traditionele bingo-spel. ALS jij een ticket weet te bemachtigen, speel je mee in een ludieke bingo-ronde zoals je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Voor je het weet ben jij de gelukkige en win jij één van die mooie prijzen. En een grote glimlach, die gaat sowieso mee naar huis. Let’s Play bingo!

Dinsdag 24 december | Fakkeltocht voor de vrede

Dit jaar vindt de 24e editie van de Fakkeltocht voor de vrede plaats! Op Kerstavond lopen honderden mensen met een fakkel door het centrum van Tilburg. Er wordt om 18.00 uur verzameld op de Winterparade van het Pieter Vreedeplein. Tijdens de fakkeltocht kom je verschillende mobiele muzikale- en theateracts tegen. Met de verkoop van fakkels en warme dranken op het plein, wordt geld ingezameld voor het goede doel.

Doe je kerstinkopen op het Pieter Vreedeplein! 

Kerstliefhebbers kijken hun ogen uit bij de recent geopende kerst megastore It’s All About Christmas. Hier vind je alles om de kerstsfeer in huis te halen. En om te zorgen dat alle cadeaus dit jaar onder de boom liggen zijn er extra koopmomenten. Loop de laatste avonden voor Kerst over de gezellig verlichte Winterparade en doe in alle rust je laatste inkopen. Hieronder vind je de belangrijkste data onder elkaar.

Vrijdag 20 december – Extra koopavond – 09.30 – 21.00 uur 
Maandag 23 december – Extra koopavond – 09.30 – 21.00 uur 
Dinsdag 24 december – Kerstavond – 09.30 – 17.00 uur 
Woensdag 25 december – Eerste Kerstdag – Gesloten 
Donderdag 26 december – Tweede Kerstdag – 12.00 – 17.00 uur