Event: Kaapstad Tilburg

9 augustus 2019 11 augustus 2019
Event: Kaapstad Tilburg

Van 9 t/m 11 augustus wordt de binnenstad van Tilburg.. Kaapstad!

Een weekend lang wordt de Tilburgse binnenstad gekaapt door makers, kunstenaars en vrijbuiters uit binnen- en buitenland. Overal in de stad gebeuren leuke en gekke dingen. Laat jij je verrassen? 

Kaapstad op het Pieter Vreedeplein

Pitch of Colored Sand 
Het oppervlak van Pitch of Colored Sand bestaat uit verschillende vlakken gekleurd zand. De aanvankelijk van elkaar gescheiden kleuren raken geleidelijk aan vermengd dankzij een spel van beweging door mens, dier en de krachten der natuur. Wat ontstaat is een interactief proces waarbij nieuwe kleuren te zien zullen zijn. Als kijker verander je in performer en krijg je de kans om jouw bijdrage te leveren aan de kleurrijkdom die ontstaat. Het begrip ‘publiek’ is bij Pitch of Colored Sand dus op twee vlakken aanwezig; er zijn deelnemers die actief betrokken zijn bij het spektakel en mensen die het proces observeren. Of wil je het allebei? We nodigen je in ieder geval van harte uit om op dit werk te lopen, spelen en sporten! Pitch of Colored Sand kan namelijk ook gebruikt worden als Volleybalveld.

JA-betoging
Tijd voor een positief geluid, want de JA Betoging nodigt vooral uit tot positieve berichten: willen jullie minder gemopper? JA! JA! JA! Gebruikmakend van de vrijheid van meningsuiting. 

Stadsklimmers 
Ze komen van ver, hangen in borden en lantaarnpalen en beklimmen onze stad. Ooit hopen ze hier de top te bereiken. Al zijn ze er niet zeker van of ze de goede kant op gaan. De Stadsklimmers vragen daarom jouw hulp om de bergtop van Tilburg te bereiken! Draag jouw steentje bij en verhang, verzet of verplaats ze, op weg naar dat onontdekte hoogtepunt. In ruil voor je assistentie mag je best wel even een foto van de klimmers maken.

Frederikstraat
In de Frederiksteraat kun je kijken naar Pan/Catwalk. Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn, en soms moeten zijn. Met twee performers, een violist en een onophoudelijke rij outfits brengt Zwermers een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens. Wat zegt die ‘tweede huid’ over ons? Draag jij jouw kleding of word jij door jouw kleding gedragen? 

Informatiepunt
Vragen over het programma? Op zoek naar rondlopende acts? Programmaboekje nodig? Geen nood! We helpen je graag bij ons infopunt. Vrijdag en zaterdag open van 11:00 uur tot 18:00 uur & zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur

Meer weten over deze kaping? Lees er hier alles over!