Een vrolijke beestenboel tijdens de Elephant Parade

1 april 2019 25 april 2019
Een vrolijke beestenboel tijdens de Elephant Parade

Vanaf maandag 1 april vind je een bijzondere beestenboel op het Pieter Vreedeplein. Na Rio, Shanghai en Londen komt ’s werelds grootste kunstexpositie van olifanten nu naar Tilburg: The Elephant Parade!

April olifantenmaand
Van 1 tot en met 25 april wordt het Pieter Vreedeplein opgevrolijkt met kleurrijke beelden van levensgrote Aziatische baby-olifantjes. Deze prachtige kunstwerken zijn gemaakt door bekende internationale kunstenaars en de expositie zorgt voor een bijzondere beleving tijdens het shoppen. Daarnaast vraagt de Elephant Parade met deze kunstvorm aandacht voor de bedreiging van deze olifantjes. De tijdelijk ingerichte Elephant Parade pop-up store aan de Pieter Vreedestraat 13 verkoopt o.a. handgemaakte replica’s van de olifanten uit de parade en er zijn diverse workshops te volgen. Een percentage van 20% van de opbrengst van de Elephant Parade wordt gedoneerd aan welzijns- en beschermingsprojecten voor de olifanten. Loop, voor meer informatie over het aanbod en het goede doel, even binnen vanaf 1 april.

Elephant Parade schilderworkshop
Voor alle creatievelingen is er een leuke workshop olifantjes schilderen voor alle leeftijden! Beschilder je eigen unieke olifant om mee naar huis te nemen. De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door de winkeliers van het Pieter Vreedeplein. Waar? De pop-up store aan de Pieter Vreedestraat 13. Wanneer? 

  • Ma 22 april 12:30 uur - 16:30 uur | 2e Paasdag, locatie: (oude) Men at Work ruimte
  • Wo 24 april 10-12 uur en 14-16 uur

Meld je hier snel aan!

De avonturen van Dumbo
Niet alleen de Elephant Parade zorgt voor een beestenboel op het plein in april; vanaf 30 maart staat ook Pathé Tilburg in het teken van olifanten met de première van Dumbo, de nieuwe live-action film van Disney.

Samenwerking binnenstad en Beekse Bergen
Deze internationale expositie in de openbare ruimte is een uniek en gezamenlijk initiatief van samenwerkende partijen uit de binnenstad, Binnenstad Management Tilburg, Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, Citymarketing Tilburg, BIZ Vastgoedeigenaren Kernwinkelgebied en Beekse Bergen.

Deel dit bericht: