Vandaag geopend 12:00 - 17:00

De Vader-die-alles-al-heeft-dag

21 juni 2020

Ieder jaar opnieuw is het weer een raadsel: wat vindt papa nu eigenlijk leuk om te krijgen voor Vaderdag? Vaders hebben meestal geen specifieke wensen, dus wat koop jij in dat geval voor de ‘vader-die-alles-al-heeft’? Wij raden je aan om een beleving te geven: iets wat hij niet zal vergeten, iets wat je vader na gebruik niet in de kast stopt maar in zijn herinnering. We bieden je hierbij enkele cadeautips die je helpen om hem een leuke dag te laten beleven. We laten je ook gelijk weten waar je op het Pieter Vreedeplein je jouw inkoppertjes kunt scoren.

Actief-iteit

Samen sporten met je vader, heb je dat wel eens geprobeerd? Misschien rent hij jou er wel uit op de Nike Air Zoom hardloopschoenen van Intersport of verslaat hij je makkelijk met een potje tennis op de tennisbaan. In dat laatste geval koop je voor hem als verrassing een senior tennisracket. De Wilson Ultra 100, verkrijgbaar bij Intersport, is een echte aanwinst. Schijnt de zon? Dat is het perfecte moment voor een potje volleybal. Je koopt een betaalbare Allsix-bal bij Decathlon.

Lekker speels

Een zondagmiddag op Vaderdag is de perfecte gelegenheid voor een uitdagend spel. Voor de vader die van spelletjes houdt, koop je dan ook een mooi cadeau bij Intertoys. Hier vindt je honderden spellen, waaronder klassiekers als Kolonisten van Catan, Monopoly en Cluedo. Ga je voor een interactief spel, verras je vader dan met een denkspel als De Weerwolven van Wakkerdam of Escape Room: The Game. Dat laatste spel is overigens een perfect alternatief voor de fysieke escaperoom, dat voor velen een heerlijk avondje uit is.

Terug naar toen

Heb je de horecazaken op het Pieter Vreedeplein al eens goed van binnen bekeken? Ze doen je vader waarschijnlijk denken aan vroeger. Zo heb je er onder andere Lokaal Zeven, ingericht als een ouderwets schoollokaal, en Dunkin’ Donuts, de moderne versie van een snoepwinkel. Loop op Vaderdag samen met papa de Dunkin’ Donuts in en geef hem ‘the full experience’ met een donut naar keuze, waaronder de Smartie Party, Triple Chocolate Cake en Cinnamon Crumble, plus een Dunkin’ Coffee. Let op: de sugar rush is inclusief en je vader zal zo blij zijn als een kind. Liever online bestellen? Dat kan natuurlijk ook.

Samen op pad

Wil je goed uitpakken wat betreft het cadeau en heb zin in een vakantie in eigen land? Neem je vader dan mee op kampeertrip naar het bos. De benodigdheden vind je bij Decathlon: een tweepersoonstent, kampeerslaapzak en zelfopblazende slaapmat allemaal van het merk Quechua. Houdt je vader niet van kamperen? Neem hem dan een dagje mee naar het strand. Verras je vader hiervoor met een nieuwe zwemshort van Nabaiji. Voor extra vaart in en onder het water neem je ook de snorkelvinnen van Subea en extra snelle zwembril van Nabaiji mee.

Met deze cadeautips kom je hopelijk al een heel eind. Eén ding is zeker: op zondag 21 juni schuif jij met een onvergetelijk cadeau aan bij de vaderdagbrunch.