Ek voetbal voor vrouwen in Tilburg

18 juli 2017
Ek voetbal voor vrouwen in Tilburg

Deze zomer vindt in Nederland voor het eerst het EK voetbal voor vrouwen plaats! Het UEFA Women's EURO 2017 (WEURO2017) met Tilburg, Breda, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden. Zestien teams, waaronder de OranjeLeeuwinnen, komen van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 in actie!

Programma Pieter Vreedeplein
In Tilburg vinden vanaf 18 juli vier groepswedstrijden plaats, met op maandag 24 juli België - Nederland, en een kwartfinale wedstrijd op zondag 30 juli. Topland Frankrijk opent in Tilburg hun EK tegen IJsland op dinsdag 18 juli, Olympisch kampioen Duitsland speelt op vrijdag 21 juli tegen Italië en Portugal en Engeland strijden op donderdag 27 juli voor een ticket in de kwartfinale. Kom jij ze aanmoedigen?

Activiteiten
Op wedstrijddagen staat het Pieter Vreedeplein helemaal in het teken van het EK. Op alle wedstrijddagen is de EK Mobiele Fanzone aanwezig. Op de fanzone is informatie te verkrijgen over het EK en over onze OranjeLeeuwinnen. Daarnaast kun je in de EK stemming komen met een speciale EK quiz. Zin in een spelletje? Bezoekers en fans kunnen deelnemen aan verschillende voetbalspellen zoals Keepie Uppie (hooghouden), voetbalvangen, tafelvoetbal, pannavoetbal, pole soccer en een voetbalparcours. Daarnaast kun je op de foto met de Mascotte Kicky en komen er bekende straatvoetballers langs. Op de 1e wedstrijddag in Tilburg, op dinsdag 18 juli, geeft Soufiane Touzani een interactieve show.

Het publiek krijgt de kans om het op te nemen tegen de beste panna speler van de wereld. Op maandag 24 april, de dag van België - Nederland, wordt er extra uitgepakt met een show van straatvoetballers en staat het Brabants Dagblad met een metershoge selfiestick op het plein. Voorafgaand aan de wedstrijden in het Koning Willem II stadion is er een Fanwalk naar het stadion vanaf het Pieter Vreedeplein. Tijdens groepsduels is de fanzone vanaf 13.00 uur geopend. 

Voor meer informatie, kaarten en het volledige programma klik hier.